Gaby Agsteribbe

Toen Gaby 8 jaar oud was, werd hij verliefd op de toetsen. Tijdens een vakantie met zijn gezin, kon hij zich niet losmaken van een groot orgel dat in het midden van het hotel stond. In de jaren daarna speelde Gaby piano in diverse pop- en rockbands en begon ook steeds vaker naar jazz te luisteren. Sinds een aantal jaren speelt Gaby in verschillende jazz bands. Zijn kennis van muziek verbindt hij met zijn kennis van improvisatietheater. Daarbij zijn zijn uitgangspunten: goed kijken en luisteren naar elkaar, inspelen op wat de ander doet, en risico durven nemen.

Gaby

Peter Burgers

Thuis bij Peter werd altijd jazz gespeeld en gedraaid. Omdat Petertje op pannen en houtblokken meetikte, werd hij meegesleept naar rokerige kroegen waar hij – net zijn melkgebit kwijt – Eric Ineke, Max Bolleman, Bruno Castelluci en anderen zag spelen. Boeiend genoeg om hem uit de slaap te houden tot diep in de nacht, maar uiteindelijk deed de drummer van The Police de beslissende duit in het zakje. Via het Hilversums conservatorium stuiterde Peter het jazz- en soulcircuit in met vele – en leuke – wisselende contacten (naast jarenlange, toegewijde trouw aan de Amsterdamse soulstamper Soulex). Na een aantal jaren slagwerk in een symfonieorkest is hij weer terug waar hij hoort. Bij Jazzo.

Lenny Fleer

Lenny speelt al van jongs af aan muziek in diverse genres. Vanaf zijn twaalfde klassiek gitaar. En na te zijn begonnen als klassiek gitarist op het Sweelinck Conservatorium, besloot Lenny zich te laten opleiden tot muziektherapeut. Hij kreeg interesse voor de saxofoon een speelde 4 jaar in het Open Combo van de Engelenbak in Amsterdam. Daarna kreeg hij interesse in de contrabas, een prachtig instrument. Sinds 1999 speelt hij vooral jazz contrabas en basgitaar. Lenny heeft les gehad van Thomas Kwakernaat en cursussen gevolgd bij onder andere Nicolas Thys, Frans van de Hoeve en Frans van der Geest. Zijn spel kenmerkt zich door een duidelijk en steady groove met creatieve lijnen en initiatieven tot improvisatie. Lenny heeft onder andere gespeeld in de latin jazz band Leo´s Drugstore en speelt naast Jazzo nog in de band Esprazzivo. In Jazzo voelt Lenny zich op zijn plek. Het spelen met ervaren muzikanten, waarbij ieder instrument zijn plek heeft en er gezocht wordt naar het nieuwe past hem zeer.

Reinier

Reinier Pollmann

Toen Reinier op zijn 14e voor het eerst op een saxofoon speelde werd hij meteen verliefd op de sound van het instrument. In een groot aantal formaties speelde hij jazz, funk en latin en ervaarde dat alle saxofoons van de familie hun eigen charme hebben. Door de grote verscheidenheid van de composities die Jazzo speelt en de vrijheid waarmee wordt geïmproviseerd, voelt hij zich in dit kwartet als een vis in het water.